Vue - Denmark

FILMCENSUR


Lovgivning og anbefalinger fra både Medierådet og Vue i forhold til aldersgrænser for film i biografen

Hvor gammel skal man være for at gå i biografen?

Medierådet for Børn og Unges online database er oprettet for at sikre, at detaljerede oplysningerne er tilgængelige, således at man kan orientere sig om filmens egnethed i god tid inden biografturen.

Medierådets vurderingsudvalg kategoriserer film og trailer i 4 typer (klik, hvis du vil vide mere):

I biografen oplyser vi ved hjælp af ovennævnte symboler, hvilken klassifikation Medierådet har givet filmen. 

Det er i flg. dansk lovgivning forbudt for biografer at give børn adgang til film, der ikke er egnet for dem. Derfor skal ID forevises mod forlangende.

Børn alene i Vue

Børn må først se en 11-års film fra den dag, de er fyldt 11 år, og først se 15-års film fra den dag, de er fyldt 15 år.

Børn i Vue med en voksen.

Børn, der er fyldt 7 år, kan komme ind og se alle film, hvis de følges med en voksen, dvs. en person der er fyldt 18 år, men brug venligst Medierådets vurderinger som grundlag for selv at tage stilling til, hvilke film dine børn skal se.

Børn under 7 år må i følge loven ikke se en film, der har fået en 11- eller 15 års-censur - heller ikke hvis de er ledsaget af forældre eller andre over 18 år.   

Vue tillader ikke adgang for børn under 2 år. Dvs. alle film (bortset fra BabyBio) er forbudt for børn under 2 år.

Børn og 3D

Både børn og voksne får en stærkere filmoplevelse, når de ser 3D. Børn bliver let overvældet af 3D-effekten og Vue anbefaler som altid, at forældre nøje følger Medierådets censurgrænser.

Overordnet set anbefaler Vue, at man venter med at se film i 3D til barnet er fortrolig med at se film i det almindelige biografformat. Når en film er ”tilladt for alle, men frarådes ”børn under 7 år”, anbefaler vi, at et barn på f.eks. 5-6 år ser filmen i 2D, eller vælger en anden film, som ikke er i 3D. 


SALE OG UDSTYR
© 2024 The Boxoffice Company